Pet razloga zašto nećeš imati uspešnu karijeru

Šta tebe sprečava da imaš uspešnu karijeru?

 

  1. Zato što još uvek ne znaš šta te interesuje.

Zato što misliš da je još rano da odlučiš šta će biti tvoja profesija za ceo život. Zato što ono što te trenutno interesuje ne donosi veliku zaradu, pa zato nećeš da pokušavaš... Zato što je sada već kasno da promeniš profesiju. Zato što si napravio greške u mladosti, zato što nemaš više tu mladalačku slobodu da rizikuješ. Zato što ti tvoja prosečna karijera omogućava da preživiš.

Zato što ti je to dovoljno.

  1. Zato što živiš u Srbiji.

Zato što to kod nas ne može. Zato što su ljudi ovde takvi. Zato što bi tamo bilo mnogo lakše uspeti. Zato što jednom ovde nije uspelo, i nećeš ponovo da praviš istu grešku. Zato što ovde nikada neće biti bolje. Zato što se drugi ne trude, pa nećeš ni ti.

Zato što tražiš izgovore.

  1. Zato što ti ne treba više od ovoga što imaš.

Zato što ne mora svako da bude veoma uspešan. Zato što ne želiš da praviš kompromise zarad karijere. Zato što je rizik opasan. Zato što je sredina zlatna. Zato što ti dinamika nije neophodna.

Zato što se plašiš.

  1. Zato što pratiš utabanu stazu.

Zato što je njemu ovako uspelo, pa će i tebi. Zato što je bolje ići na sigurno. Zato što niko ne treba da proba puteljke ako postoji sigurna staza. Zato što većina tako radi.

Zato što se ne razlikuješ.

  1. Zato što uvek nađeš još jedan razlog.

Zato što sve ovo jeste istina, ali ne znaju oni kako je tebi. Zato što ti imaš onaj još jedan nerešiv problem. Zato što samo kad on bude rešen, moći ćeš da se vineš najviše do sada. Zato što ti treba samo još malo vremena...

Zato što ne počneš sada.

Počni sada!

Peuzeto sa www.aiesec.org.rs

 

 

Aktuelan: