Posao veka: napravite svoju smartphone aplikaciju

Sedi sine pored mene, uzmi gitaru, napravićemo rok zvezdu od tebe, a sad pažljivo slušaj...

Mali Bili iz Engleske mrzeo je kad mora da prelistava online novinske članke da bi našao vest koja ga zanima. Seo je jednog dana i napravio aplikaciju koja prikuplja sve vesti vezane za pojam koji korisnik unese. Nekoliko dana kasnije Google je otkupio prava na ovu aplikaciju, a mali Bili sada vozi svoj crveni ferari i troši ostatak novca od milion dolara koje je dobio od Google-a.

Verovali ili ne, priča o malom Biliju je istinita. Šta nas onda sprečava da čujemo sličnu priču o malom Miroslavu iz Srbije sa srećnim, bogatim završetkom?

Znanje? Ako vam manjka znanja evo korisne adrese gde se možete besplatno edukovati, a kasnije primeti znanje o pravljenju aplikacija.

https://iversity.org/courses/web-engineering-ii-developing-mobile-html5-apps?r=c29b2

Novac? Postoje brojne web adrese gde možete čak i bez programerskog znanja da napravite svoje aplikacije. Mana ovog načina promocije svoje ideje jeste u ograničenjima koje besplatni alati nude. Ako neko želi može se oprobati na:

​http://www.appsbar.com/

http://appmakr.com/

http://andromo.com/

Neki od ovih servisa, a ima ih dosta, nude čak i procenat od zarade. Na vama je da odlučite da li da se malo pomučite i uzmete sav profit ili da zbog svoje lenjosti da delite zaradu sa drugima.

Nemate vremena?  Ako je ovo slučaj sa vama, onda ste na pogrešnom mestu i mesto rok zvezde je rezervisano za druge, vratite nam gitaru, slobodni ste.

Knjige u ruke, učite, sledeća tri meseca isplatiće se basnoslovno. Jedino šta ostaje jeste jedinstvena ideja i naposletku realizacija. Srećno! Novi crveni ferari je tu… Iza ugla.

 

Inspiracija – izvori:

http://appmobiledevelopment.org/wp-content/uploads/2014/02/MobileAppsSlider1-1250x500.jpg

http://5050bjj.com/wordpress/wp-content/themes/5050BJJ-36invisible/images/5050bjj-logo_main.png

Aktuelan: