Pregled aplikacije Teren

Teren je nova društvena mreža koju je kreirala domaća kompanija Telekom Srbije. Namena ove aplikacije je druženje svih onih koji prate i vole sport.

Duhovite reklame tipa „Više mi se sviđa crvenaaaa...“ i slično već neko vreme vrte se na našim kanalima. Mnogi se pitaju o čemu se zapravo radi, neki znaju otprilike, a neki ovu aplikaciju već uveliko koriste. U sledećem tekstu pokušaćemo da vam približimo što bolje funkcije ove aplikacije, ali i da izrazimo veliko zadovoljstvo što nam je ovako nešto dostupno.

Prvenstveno, radi se o sportskoj društvenoj mreži. Teren veoma liči na već postojeće društvene mreže ali najviše na Tviter. Možete pratiti korisnike koje želite, ali i korisnici mogu pratiti vas. Postoji mogućnost formiranja privatnih čet grupa i četovanja sa svim korisnicima terena. Tu se sličnost sa Tviterom završava. Ostalo je igra.

Određeni mečevi poput tenisa i fudbala najavljuju se nekoliko dana pre početka odvijanja i već tada možete igrati igru. Igra predstavlja pitanja veoma širokog spektra i vi odgovarate na ista. Pitanja su tipa: koji tim će pobediti, koji igrač će prvi dobiti žuti karton, kada je osnovan određeni klub i slično.

Sve vreme dok traje utakmica dobijate pitanja. Za prenos utakmice su se potrudili administratori koji veoma brzo ažuriraju trenutno stanje na terenu.

Odgovaranjem na pitanja sakupljate bodove i u svakom trenutku možete videti koji ste na glavnoj rang listi i kako stojite sa rezultatom u odnosu na korisnike koje pratite.

Telekom Srbija obezbeđuje za pobednike nekih utakmica nagrade poput replike lopte koja je korišćena u utakmici.

Vaši bodovi se sabiraju i sa drugim odigranim utakmicama i na kraju nedelje objavljuje se pobednik nedelje. Nakon toga bodovi se brišu, svi korisnici startuju od nule i igra se nastavlja.

Aplikaciju su nedavno promovisali naši poznati sportisti:

  • Ljubinko Drulović, selektor fudbalske reprezentacije Srbije,
  • Saša Ilić, kapiten FK Partizan,
  • Nenad Milijaš, kapiten FK Crvena zvezda,
  • Andrija Prlainović, najbolji svetski vaterpolista i
  • košarkaški reprezentativci Dejan Tomašević, koji je i potpredsednik KSS i Miroslav Berić.

Aplikaciju možete preuzeti na Google play prodavnici.

Srećno!

 

Inspiracija – izvori:

https://play.google.com/store/apps/details?id=mobi.teren

http://www.b92.net/sport/olimpizam/vesti.php?yyyy=2014&mm=05&dd=14&nav_id=847867

http://static.mondo.rs/Picture/346823/jpeg/Teren-610x343-1-.jpg

Aktuelan: