Preko penala u PRVU LIGU

Poslednja i najbitnija utakmica u sezoni odigrana je protekle nedelje na studentsko sportskim terenima na Novom Beogradu izmеđu ekipe Visoke ICT i Veterinarskog fakulteta.

Tokom regulanog dela rezultat je bio 0:0, da bi nakon izvedene uspešne serije penala, pobedu odnela ekipa Viskoke ICT rezultatom 6:5.

Na ovoj utakmici naši igrači su imali više sreće nego pameti i time im se vratilo za promašene šanse na proteklim utakmicama.

Iako je sunce jako pržilo tog junskog dana, to nije sprečilo mnogobrojnu publiku da dođe na tribune i bodri svoje kolege do poslednjeg minuta.

Utakmica je tekla jednim mirnim i bojažljivim tokom, jer su se obe ekipe bojale za svoje mreže i jer posle ovog meča više nema popravnog.

Umorno i uplašeno je ušla u meč ekipa Visoke ICT i time dopustila da inicijativu preuzme protivnička ekipa, koja je imala nekoliko dobrih šansi na ovom meču, ali uz sjajan dan i takođe sjajne intervencije Stefana Kolarića, mreža je ostala netaknuta, sve do izvođenja penala.

Fizički jača ekipa Veterinarskog fakulteta je opkolila gol naše ekipe, sve do 10. minuta utakmice,  kada počinje oslobađanje iz kandži Veterinara.

Prvu šansu za našu ekipu, a ispostaviće se i jedinu imao je Darko Nešković, izlaskom ispred golmana Veterine međutim samo je ostalo na šutu - pogodio je  tik pored desne stative okvira gola.

Većim delom utakmice naša ekipa je odolevala šansama protivničke ekipe i uspešno se branila od obećavajućih napada. Može da se kaže da su oba poluvremena bila indetična, time što je Veterina stalno napadala i pogađala okvir gola ili je šuteve zaustavljao svakako najbolji pojedinac Visoke ICT na utakmici, Stefan Kolarić.

Najbolji deo utakmice je došao posle poslednjeg zvižduka sudije i označavanja kraja regularnog toka meča.

Penal serija je počela golom Slobodana Đorđevića, poznatijeg kao Bobi. Ubrzo i protivnička ekipa uzvraća pogotkom, da bi promašajem Dimitrija Mihića, Visoka ICT došla u nepovoljan položaj i bila je u situaciji da juri rezultat. Posle tog promašaja smenjivali su se golovi na obe strane.

Za našu ekipu mreže su tresli : Darko Nešković, Nemanja Bošković , Filip Senić, Goran Šuša i poslednji , jako bitan šut je imao novajlija od ove sezone Marko Majstorović, koji preciznim šutom matira golmana protivničke ekipe i donosi  bitno vođstvo Visokoj ICT. Nakon toga, na scenu stupa već pomenuti najbolji igrač na utakmici Stefan Kolarić, koji brani šut Veterinara i odvodi našu ekipu u Prvu Studentsku ligu. Da samo još napomenemo da je ekipa Veterinarskog fakulteta promašila peti šut u seriji i time omogućila nastavak izvođenja penala.

Na polufinalnoj utakmici su za ekipu Visoke ICT nastupali: kapiten Slobodan Đorđević, Dimitrije Mihić, Petar Mitrović, Aleksandar Petrović, Filip Senić, Petar Čapelja, Marko Majstorović, Goran Šuša, Darko Nešković, Stefan Kolarić, Nemanja Bošković i David Vodić. Trener:  Nikola Knežević.

Tags: 
Aktuelan: