Profesori o specijalističkim studijama: dr Stevan Veličković

Bendžamin Frenklin je rekao da investicija u znanje isplaćuje najbolje kamate. Sa željom da otklonimo dileme studenata da li upisati specijalističke studije i koji studijski program izabrati pitali smo koje su korisnosti Visoke ICT škole i studijskog programa Saobraćajno inženjerstvo dr Stevana Veličkovića, šefa veća ovog programa.

Šta je to što izdvaja Visoku ICT školu u odnosu na druge visoke škole?

Visoka ICT škola ima dugu i bogatu tradiciju u školovanju studenata u oblasti poštanskog i telekomunikacionog saobraćaja, a poslednjih godina taj uspeh nastavlja i u oblasti internet tehnologija. Posebno bih izdvojio stručnost nastavnog osoblja kao i njihovu posvećenost u radu sa studentima. Škola konstantno teži unapređenju i osavremenjivanju nastavnih planova i opreme kako bi studentima pružila poslednje i najbolje iz oblasti iz kojih se školuju. Velika pažnja se posvećuje praktičnoj nastavi i osposobljavanju studenata za rad u realnim uslovima odnosno za rešavanje realnih poslovnih problema.

Moram naravno istaći i nenastavno osoblje koje je velikim radom i požrtvovanjem zaslužno za uspešno funkcionisanje Škole.

Godinama unazad Škola u prvi plan stavlja kvalitet ispred kvantiteta. Škola je prepoznata od strane vodećih kompanija iz oblasti telekomunikacija, saobraćaja i informacionih tehnologija kao visokoškolska ustanova koja iz godine u godinu tržište obogaćuje kvalitetnom i stručnom radnom snagom.

Koje su po Vašem mišljenju prednosti smera Saobraćajno inženjerstvo na specijalističkim studijama?

Visoka ICT škola se može pohvaliti činjenicom da pripada maloj, ali odabranoj grupi  visokoškolskih ustanova koje školuju kadar u oblasti saobraćaja i transporta. Specijalističke studije su osmišljene kao logičan nastavak osnovnih studija. Na studijskom programu se izučavaju oblasti koje se  na osnovnim studijama nisu izučavale, odnosno nadopunjuje se i proširuje znanje studenata u oblasti saobraćaja i transporta. Pojedini profesori dolaze iz privrede i svoje bogato iskustvo iz prakse prenose studentima. Na specijalističkim studijama se radi sa manjim grupama studenata što rezultuje kvalitetnijom nastavom, ali pre svega kvalitetnijim ishodom studiranja.

Fotografije: Arhiva Visoke ICT škole

Tags: 
Aktuelan: