Prvi srpski tablet pod nazivom Tesla

Domaća kompanija Comtrade u saradnji sa gigantom u proizvodnji procesora, kompanijom Intel na domaće tržište plasirala je prvi srpski tablet pod nazivom Tesla.

Tablet veličine 7,85″ poseduje izuzetno brz Intel® Atom™ Z2580 (2.0 GHz) dual core procesor. Takođe ovaj tablet poseduje Intel Hyper-Threading tehnologiju koja omogućava simultano odvijanje do 4 procesa. To znači da na ovom tabletu možete bez problema koristiti više aplikacija u isto vreme što je inače jedan od osnovnih problema ovakvih uređaja. „Tesla“ ima poseduje RAM memoriju od 1GB i čak 16GB memorije za skladištenje ostalih podataka, a uređaj podržava i dodatnu memoriju do 32GB ukoliko vam možda zatreba prostora.

Uređaj ima dve kamere, prednju od 2 MP i zadnju od 5 MP. Ekran je urađen u IPS tehnologiji što nosi sa sobom dobru reprodukciju boja i oštrinu slike. Rezolucija je 1024x768 px.

Da se okrenemo dizajnu. Tu moramo dati ocenu 5 plus. Elegantan i lagan, ovaj tablet je debljine 7.2 mm što je, na primer, manje debljine od Samsung Galaxy Note 10.1 uređaja. Crne je boje i bez preteranih detalja poput logoa i slično.

Još jedna od dobrih karakteristika je baterija. Iako ne toliko velikog kapaciteta, 3750mAh, izuzetno je izdržljiva pri dugom korišćenju i što je još bolje za punjenje joj je potrebno oko 2 sata.

Pored ovih karakteristika, tablet naravno poseduje i GPS + AGPS, Wi-Fi, Bluetooth 4.0 i drugo.

Android verzija ovog uređaja je JellyBean 4.2 koja je dobro optimizovana. Neke interesantne aplikacije su već instalirane poput Ispovesti, Kupindo, Plan plus i drugih Made in Serbia aplikacija.

Na kraju i najbolja stvar, cena Tesla tableta je 12.990 RSD i možete ga nabaviti u Tehnomaniji, Bc group, Laptop centru ili u Win-win radnjama.

Da li je Tesla tablet dostojan svoga imena pokazaće vreme ali s obzizom na karakteristike koje poseduje možemo se sožiti da je dostojan svoga vremena.

 

Inspiracija – izvori:

http://teslatablet.com/#portfolio

Tags: 
Aktuelan: