Samsung Galaxy Note 10.1

Super clear LCD na dijagonali od 10,1 inča je prava stvar. Sika je izuzetno dobra i samim tim prijatna za rad. Rezolucija ekrana iznosi 2560 x 1600 piksela koja u poređenju sa onom od 1280 x 800 sa prošlogodišnjeg modela i u kombinaciji sa S Pen olovkom daje zaista veliki manevarski prostor, posebno u vidu sjajnog multitaskinga, koji zbog snažnog procesora radi kao podmazan. Tako ćete biti u prilici da na ekranu u isto vreme surfujete uz pomoć Google Chrome-a I recimo pregledate poštu. Zbog svega toga se web stranice učitavaju sa lakoćom, a navigacija kroz njih je mačiji kašalj. Potrebno je dodati da ovaj LCD ima 300 piksela po inču, što je za tablet standarde sjajno. Mogli bismo reći da ovaj tablet pretenduje da zauvek iz upotrebe izbaci viševekovni tandem – papir i olovku.

Dizajn ovog uređaja je malo drugaciji, Samsung je ovaj tablet umotao u imitaciju kože, tako da ne moze da iskliza lako iz ruku. Prakticno? Da, jeste. Da li će se dopasti svima? Pa ne baš. Pogotovo onima koji vole sjaj svetlucave plastike.

Slična je situacija i sa centralnim tasterom u metalik plastičnoj kombinaciji, prijatan na dodir,ali ne uliva neko poverenje u uređaj koji toliko košta.

Super clear LCD od 10.1 inća je prava stvar. Slika je fenomenalna,a samim tim prijatna za rad. Rezolucija ekrana je 2560 x 1600 piksela i u kombinaciji sa S Pen olovkom više vam neće biti potrebna olovka i papir. Jako bitna stvar je što ćete biti u prilici da u isto vreme surfujete preko Google Chrome-a i pregledate mail-ove.

U ovom modelu, Samsung je napravio veliki iskorak. Pored toga što prethodna verzija nije „žudela“ za dodatnom snagom, Samsung je želeo da stavi do znanja da je quad-core procesor na 2,3GHz definitivno bolje rešenje. Pogotovo uz kombinaciju sa 3G RAM-a. Baterija od 8220mAh takođe je više nego dovoljna, pa možemo zaključiti da Samsung nije štedeo na ovom uređaju, ali neće ni ovaj uređaj štedeti vaš džep. Međutim ipak se ovde radi i najmoćnijem uređaju svoje vrste.

U zavisnosti od verzije, Samsung Galaxy Note 10.1 će vam ponuditi memoruju koja je u suštini dovoljna,ali ako sa sobom želite više podataka biće vam potrebna microSD kartica do maksimalnih 64GB. To je veoma bitno, jer bi bila velika šteta ne iskoristiti ovako dobar ekran i zaista sjajne zvučnike. Takođe ovaj uređaj poseduje dve kamere. Prva je od 8MP,a druga ima 2MP.Tableti kao uređaji nisu dizajnirani za ozbiljnije fotografije,ovde su fotografije sasvim pristojnog kvaliteta.

Samsung je rešio da napravi odličan tablet i u tome je i uspeo. U njega je uloženo najbolje što kompanija ima, ali najveće pitanje koje postoji jeste pitanje cene. Samsung Galaxy Note 10.1 košta kao laptop računar.

 

 

Inspiracija – izvori:

http://www.mobilnishop.com/blog/prikaz-modela/samsung-galaxy-note-10-1-prikaz/

http://www.engadget.com/2012/08/06/samsungs-galaxy-note-10-1-availability

http://www.samsung.com/global/microsite/2014galaxynote10.1/mobile/

 

 

Tags: 
Aktuelan: