Silk

Život može biti pun stresa i razočarenja, umetnost je tu da nas razonodi i opusti. Najbolja stvar vezana za Silk jeste ta da ne moramo biti profesionalni umetnici, ne trebaju nam četkice i materijal, prostim pokretima po ekranu možemo stvarati prava umetnička dela bez dana provedenog na akademiji. 

U samom srcu Silk-a jeste skup različitih “četkica” uz pomoć kojih možemo stvarati jako lepa, vesela i nesretnom oku, profesionalna umetnička dela. Uz pomoć opuštajuće melodije sa alatima koji su nam dostupni svet čarolije i mašte je samo na klik od nas.

Samu kreaciju odlikuje genijalna ideja mladog programera, nastala uz puno truda i rada, koristeći komplikovane algoritme, primenjujući matematiku, napredno programiranje i primenjenu digitalnu umetnost, kao i linije i linije koda. U prinipu nama sve ovo ne znači ništa. Ko god poseti Slik odmah će pokušati da stvori svoje umetničko delo i da se njim pohvali na Facebook-u, Twiter-u, Instagram-u i pokupi hvalospeve okoline... Samo se treba potruditi da drugi ne saznaju za alat koji ste koristili kako kreacija ne bi bila pripisana interaktivnoj web stranici na kojoj svako može postati umetnik sa samo par pokreta mišom. Autor teksta se oprobao u stvaranju novog umetničkog dela, kao što možete i videti u prilogu. Hteo sam da na slikovit način predstavim mladog studenta Visoke ICT škole, na putu do diplome sa svim preprekama koje studiranje nosi. 

Dobro, hajde. U principu sam pokušao da nacrtam delfina, ali nisam uspeo.

Simetrija, razne palete boja, lako rukovanje i opuštajuća melodija glavne su odlike ovog neverovatnog web sajta. Zato se opustite, zabavite i stvarajte

 

Inspiracija – izvori:

http://weavesilk.com/

Aktuelan: