Sony PlayStation 4

Saznajte više o konzoli na koju ceo svet čeka ove godine!

PlayStation 4 je druga konzola koja pripada osmoj generaciji (prva je Wii U). Očekuje se da će zvanično biti u prodaji krajem 2013. godine.

Što se poznatih specifikacija tiče, imaće štedljivi Jaguar procesor sa osam jezgara u kombinaciji sa Radeon karticom i 8GB ultra brze memorije, što nas navodi na zaključak da će imati sposobnosti gejmerskog desktop računara.

Na svu sreću, glavni upravljač ostaje skoro isti, sa nekoliko manjih izmena. DualShock 4 izgleda kao modernija verzija DualShock-a 3, sa bitnom razlikom: dobro poznate dugmiće Start i Select menjaju dugmići Share, Options i touchpad na sredini. Dugme Share će vam pružati mogućnost screenshot-ovanja i snimanja igre, kao i uređivanje i postavljanje tog sadržaja na internet. Dugme Options u stvari menja dugmiće Start i Select.

Sony je najavio i aplikaciju koja će od vašeg mobilnog telefona napraviti dodatan ekran povezan sa konzolom, a tu su i PlayStation Eye i PlayStation Move, koji mogu učiniti upravljanje ovom konzolom jako zanimljivim.

„Mi nismo napravili kutiju. Napravili smo mesto za igru.“

-Sony

PlayStation 4 već ima neke impresivne naslove igara koje će se pojaviti za ovu konzolu. Zanimljivo je da postoji trkačka igra Driveclub koja je svojstvena samo PS4-ci koja obećava neverovatno iskustvo korišćenjem grafike sledeće generacije. Na spisku igrara za PS4 nalaze se i Killzone Shadow Fall, Destiny, Watch Dogs, kao i dobra vest ove godine: Assassin’s Creed: Black Flag.

I na kraju, pogledajte kako Sony predstavlja PlayStation u 2013. godini: šta su do sada uradili i šta nameravaju i znajte da ste u sigurnim rukama. Samo treba sačekati da izađe PlayStation 4...

 

Inspiracija – izvori:

http://uk.playstation.com/ps4

Aktuelan: