Stigao je Nintendo 2DS

Kompanija Nintendo predstavlja nam novu konzolu koju bismo mogli očekivati sredinom oktobra meseca ove godine.

Nintendo 2DS je konzola slična svom prethodniku Nintendo 3DS. Osim sličnog dizajna ova konzola poseduje sve što i njen prethodnik osim prikaza 3D slike. Podržava sve igrice kao i 3DS koje će korisnici moći da preuzimaju i putem interneta. Više od 2000 igara možete igrati na ovoj konzoli uključujući i popularne igre poput The Legend of Zelda, Mario Kart i Super Mario.

Postoji mogućnost povezivanja na internet preko wireless-a tako da se možete takmičiti sa svojim prijateljima.

Konzola poseduje dva displeja. Pored konzole dobijate olovku za lakše snalaženje na ekranu osetljivom na dodir, adapter, MicroSD karticu i 6 AR karte. AR karte vam omogućuju da likove iz igara vidite u 3D rezoluciji. Dovoljno je da stavite kartu na neku ravnu površinu, poput radnog stola i postavite kameru na konzoli u tom smeru. Pojaviće vam se lik iz igre upravo na toj karti u vidu holograma.

Za desetak dolara možete nabaviti i specijalnu futrolu za vaš Nintendo 2DS. Konzola se prodaje u crvenoj i plavoj boji.

Iako ova konzola ne može prikazivati 3D sliku postoje dve kamere kao kod 3DS kojima možete snimati u 3D rezoluciji.  Slike snimljene na 2DS konzoli možete pogledati na 3DS. 

Baterija na ovoj konzoli mnogo duže traje od baterije na 3DS. Možete igrati igre za 3DS 3-5,5 sati ili 5-9 sati igre za DS konzolu.

Na zvaničnom sajtu kompanije Nintendo cena za ovu konzolu iznosi 129,99 dolara, što je nešto manje od cene prethodnika Nintendo 3DS koja iznosi 169,99 dolara i Nintendo 3Ds XL od 199,99 dolara.

Konzola će u zvaničnu prodaju biti puštena 12. oktobra istog dana kao i igrica Pokémon X and Y.

Inspiracija - izvori:

http://www.nintendo.com/3ds/new/

www.wikipedia.com

Aktuelan: