Stigao je The Sims FreePlay

Dugo smo isčekivali Sims prilagođen Android uređajima i konačno smo to i dočekali. Na Google prodavnici više od 5 miliona korisnika preuzelo je jednu od najpopularnijih igara na svetu.

Na prvi pogled veličina igre obećava: iznosi 30MB. Međutim, kada preuzmete igru moraćete da skinete još minimum 500 MB jer igra zapravo nije preuzeta do kraja. Veličina igre poklapa se sa prvim Sims igrama poput The Sims: Hot Date ili The Sims: House Party međutim ova igra pruža maltene sve što smo videli u kultnim nastavcima Sims 2 i Sims 3.

Nešto pre verzije za Android telefone ovu igru mogli su da igraju korisnici Apple uređaja i već tada igra je imala izuzetan uspeh.

Koncepcija igre nije prepuštena vama da radite sa Simovima šta vam se prohte već imate zadatke koje ispunjavate i sakupljate dodatne poene i novac. Ukoliko želite da sami kreirate svoj Sims svet omogućeno vam je ali da bi mogli da pravite bazen, kuću sa više spratova, kupite računar morate osvajati naredne nivoe, a za to vam je potrebno da rešavate zadatke koji su pred vama.

Najinteresantnija stvar kod ovog Simsa je što možete posećivati gradove svojih facebook prijatelja i komunicirati sa njihovim Simovima. Međutim ipak vaš prijatelj nije u bukvalnoj interakciji sa vama već su vam samo na raspolaganju njegovi karakteri i grad koji je napravio. Tu vidimo manu jer je oduvek želja ljubitelja Simsa pravi virtuelni svet.

Novina u ovoj verziji Simsa ima dosta. Prva stvar koju ćete videti jeste mogućnost da sadite povrće i voće i zarađujete novac, veoma liči na popularnu igru Farma na facebook-u. Možete i spremati kolače i tako zarađivati novac.

Veoma je bitno istaći da je vreme u Simsu potpuno prilagođeno stvarnom vremenu tako da ukoliko posadite grašak moraćete da sačekate 9 sati da bi ste pokupili poene. Međutim postoji veliki broj trikova koje možete naći na internetu, a radi se zapravo o promeni vremena na telefonu tako da možete ubrzati igru.

Igra nudi neke i od ranijih mogućnosti poput kupovine kućnih ljubimaca (psa, mačke), popularnog Woohoo-a, raznih poslova poput vatrogasca, naučnika, fudbalera.

Postoji i mogućnost kupovanja u online shop-u poput drugih igara na Androidu ali to ne funkcioniše u našoj zemlji tim bolje jer ćete znati da su se vaši prijatelji sa facebook-a zaista potrudili da izgrade metropole.

Iako piše da igra zahteva Android verziju 2.0 i novije ipak će vam trebati neka bolja verzija ili pak dosta memorije da bi ste je igrali. Mi smo igru testirali na Samsung Galaxy S3 Mini i LG Optimus L7 II i igra funkcioniše odlično.

 

Inspiracija - izvori:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ea.games.simsfreeplay_na

Aktuelan: