Strawberry drvo

Sigurno vam se nekada desilo da vam se isprazni baterija u momentu kada vam je najpotrebnija, a vi ste dalleko od kuće i punjača

Strawberry drvo predstavlja javni solarni punjač koji koristi moć prirode kako bi obnovio energiju prenosivih uređaja kao što su mobilni telefoni, tablet računari i multimedijalni uređaji. Kao javni solarni punjač jasno je da se postavlja na javnim, prometnim mestima i pruža prolaznicima mogućnost brzog, besplatnog i jednostavnog punjenja svojih ispražnjenih baterija.

Strawberry drvo prikuplja energiju Sunca i pretvara je u električnu energiju, skladišteći je u akumulatorskim baterijama, pa sunčano vreme nije uslov za funkcionisanje ovog drveta. Upotreba je krajnje jednostavna, sve što treba da uradite je da utaknete svoj uređaj u odgovarajući nastavak za njega i pritisnete taster za početak punjenja.

Na ovakve solarne sisteme možemo naići širom Srbije. U Beogradu, javni punjač možemo pronaći ispred Ustanove kulture “Vuk Karadžić“, u tašmajdanskom parku i u parku “Mitićeva rupa“ na Slaviji. Pored Beograda, gradovi bogati Strawberry punjačima su Valjevo, Bor, Novi Sad, Obrenovac, Kikinda i Vranje. U maju 2013. godine Strawberry prelazi granice Srbije i u centru Bijeljine postavlja dva javna solarna punjača.

Ovaj javni solarni punjač je delo mlade srpske kompanije “Strawberry energy“ koju čini tim hrabrih i talentovanih ljudi, a čiji je osnivač Miloš Milosavljević. Radi potrebe znanja iz raznih oblasti u ovom timu se nalaze mladi inženjeri elektrotehnike, mašinstva, organizacionih nauka, diplomiranih menadžera u kulturi, kao i diplomiranih menadžera prodaje.

 

Inspiracija – izvori:

http://senergy.rs/proizvodi/strawberry-drvo/

Tags: 
Aktuelan: