Studenti o nama: Marija Milošević

Šta je to što posebno izdvaja smer Poštansko-logistički sistemi? :)

 

Kombinacija ekonomsko-bankarskih i poštansko-logističkih predmeta, učenje programa u kojima skoro sve banke rade, učenje programa u kojem se radi u Pošti Srbije, praksa u Pošti, puno praktičnih predmeta, stručne ekskurzije, posete kompanijama, dodatne vannastavne aktivnosti u Školi, puno vežbi... Sve to imate u ovoj Školi.

Pozdrav svima,

Moje ime je Marija Milošević i ja sam bivši student Visoke ICT škole. Za Školu sam saznala preko svojih drugova koji su studirali na smeru Internet tehnologije. Kako me programiranje nije interesovalo istraživala sam o drugim smerovima. Najveću pažnju mi je privukao smer Poštanske i bankarske tehnologije. Završila sam srednju Ekonomsku školu u Užicu i kao neko ko nije hteo da studira samo ekonomiju, ovaj smer me je odmah privukao, jer ga nema ni na jednoj drugoj visokoškolskoj ustanovi. Nakon završenih osnovnih studija, završila sam i specijalističke studije u Školi – smer Saobraćajno inženjerstvo. Moto "izaberi sigurno" je bio tačan, a evo i zašto...
Kombinacija ekonomsko-bankarskih i poštansko-logističkih predmeta, učenje programa u kojima skoro sve banke rade, učenje programa u kome se radi u Pošti Srbije, praksa u Pošti, puno praktičnih predmeta, stručne ekskurzije, posete kompanijama, dodatne vannastavne aktivnosti u Školi, puno vežbi... Sve to imate u ovoj Školi. Nastava je podeljena na trimestre, tj. tri dela koja omogućuju da se ispiti polože lakše i brže, a tu su i raspusti kao u srednjoj školi, pa umesto da učite za Badnji dan, možete da uživate sa porodicom. Upravo zbog toga, celokupno studiranje je prošlo veoma brzo. U Školi predaju veoma dobri profesori od kojih se može dosta naučiti. Takođe, većina profesora je prijateljski nastrojena i hoće da pomogne, da se dogovori i da savet.
U prvoj godini studija pisala sam za ICT časopis i to je bilo jako lepo iskustvo.

Tokom studiranja imate priliku da odete na stručnu ekskurziju. U drugoj godini studija bili smo u poseti Pošti u Sloveniji i boravili smo par dana u Italiji. Bilo je super! :) Ukoliko želite da radite i studirate, to takođe možete u ovoj Školi. Profesori će se potruditi da izađu u susret, a predavanja na specijalističkim studijama su od 17h tako da možete da radite i studirate (probala-stvarno može). Naravno, tada Vam organizacija mora biti malo jača strana, ali sve se može kada je prisutna želja i volja. U toku specijalističkih studija sam otišla u Ameriku, preko programa Work&Travel, tako da je i to moguće!
Svakako savetujem da se nakon osnovnih studija upišu specijalističke studije koje će vam mnogo pomoći prilikom traženja posla. Skoro godinu dana radim u kompaniji "Ralu logistika", na poziciji Administrator skladišnog poslovanja. Kako radim u logističkoj kompaniji, svo znanje koje sam dobila iz logističkih predmeta mi je pomoglo kada sam krenula da radim.
Svakome ko se odluči da upiše ovu Školu mogu da kažem da se neće pokajati jer će dobiti jedno lepo iskustvo i steći će znanja koja će mu omogućiti da lako nađe posao.

Pozdrav,
Marija Milošević
spec. strukovni inženjer saobraćaja

Aktuelan: