Stvarno originalni pokloni

Bliži se vreme praznika i svako od vas sigurno se pita šta da pokloni svojim najbližima. Mi iz ICT časopisa smo pošli u lov na poklone umesto vas i predstavljamo vam najinteresantnije poklone koji će vas sigurno oduševiti.

 

Da budemo potpuno iskreni, ovo su uglavnom geek pokloni. Razlika je u tome da li možete da ih poklonite i nekome ko je gotovo običan čovek ili su samo za hardcore geek-ove. Da bi vam bilo lakše poklone ćemo podeliti u 3 kategorije.

 

(Skoro pa) univerzalni pokloni

Simpatičan fleš

Možete ih naći u kom god obliku želite, ali su posebno zanimljivi oni u obliku životinjica (slončić, majmun ili nilski konj), likova iz crtaća (Duško Dugouško, Tasmanijski đavo ili Garu), srca ili Deda Mraza.

Cene ovih fleševa se kreću od 800 do 1200 dinara.

Čudni satovi

Ukoliko su vam dosadili obični satovi, ma koliko lepi bili, pronašli smo pravu stvar. Tu je zidni sat koji se topi u Dali stilu,sat koji definitivno nije za daltoniste ,matematički sat  gde je svaki broj izazov i sat koji sve pokazuje naopako, tako da u principu nikad nećete znati koliko je sati ali neće ni drugi. Cene ovih satova su 1500 – 1800 dinara.

Neobične šolje

Predstavljamo vam šolje koje menjaju izgled u zavisnosti od toga koliko je tečnost u njima vruća. Indikatori na šolji mogu biti u obliku baterije koja se prazni, sijalice koja se polako gasi ili očiju koje postaju pospane što je tečnost hladnija. Cena ovih šolja je 800 dinara.

Posebno su nam se svidele i šolja koja sama meša kafu, Rubikova šolja i R2D2 šolja. Cene ovih šolja se kreću od 1000 do 1750 dinara.

Malo više geek pokloni

Stvari za radni sto

Svakome treba bar jedna neverovatno neobična stvar na radnom stolu, bilo da se radi o stolu na poslu ili kod kuće. Nama su se posebno svidela sledeća tri dodatka: Njutnovo klatno, Kugla sa munjama u Tesla stilu koja ima USB priključak i USB hub u obliku robota. Cene ovih dodataka se kreću od 950 do 1700 dinara.

Stvari za kuću

Ovo su malo skuplji pokloni, pa ćemo ih i poređati po cenama da bi vam bilo lakše da se snađete.

U rasponu od 2000 do 3000 pronašli smo: mobilni fiksni telefon na koji priključite svoj pametni telefon i možete da pričate na retro slušalicu, Da Vinčijev katapult koji sami sastavljate i  za one kojima je uvek hladno - šubara papuče koje se greju u mikrotalasnoj i ćebe za obući.

U rasponu od 4000 do 5500 pronašli smo tri proizvoda koja će od svake sobe napraviti potpuno novi svet. Tu su zvezdana kornjača koja baca osam sazvežđa na zidove i plafon sobe, bezbrižna kornjača koja na sličan način pravi podvodni svet i mesec u vašoj sobi za koji možete birati bilo koju od 12 lunarnih faza. I nama je jasno da su ovo u principu pokloni za decu, ali svi smo mi u suštini deca.

Prosto moramo da spomenemo i kućnu karaoke mašinu uz koju dobijate dva mikrofona i koja se može povezati na računar ili tablet. Jedina mana joj je cena koja iznosi 8900 dinara.

Hardcore geek pokloni

Počećemo sa dva poklona za koje smatramo da verno prikazuju celu ovu kategoriju, a to su kišobran u obliku samurajskog mača  i svetlosna sablja iz Ratova zvezda.

Majice

Majice sa geek motivima stvarno postoje svuda i možete naći bilo šta od Betmena, preko Zvezdanih staza, Heroja, do Skajrima. Možda najbolja stvar kod ovog poklona je to što na sajtovima kao što je Visio shop ili Creative shop možete ubaciti bilo koji natpis ili sliku i oni će vam odštampati majicu. Pritom sve majice koštaju oko 1000 dinara.

Akcione figurice

U principu ničemu ne služe, osim što pričinjavaju zadovoljstvo hardcore fanovima iako im samo stoje na polici.

U zavisnosti od toga šta vaš geek voli možete mu nabaviti figurice iz WoW-a, Ecija iz Assassin’s Creed-a (čak postoji Brotherhood i Revelations verzija), Iron Man-a, Hobita ili Tora. Cene figurica se kreću od 1000 do nešto ispod 5000 dinara.

Treba napomenuti da neki vole i Lego setove, kao što je ovaj iz Hobita.

Nadamo se da smo vam olakšali kupovinu!

 

Aktuelan: