Supaplex

Supaplex je jedna od najstarijih komjuterskih igara. Osmislili su je  Philip Jespersen i Michael Stopp,  studenti iz Švedske još 1991 godine. Prvobitno je napravljena za MS-Dos i Amiga, Comodorov model personalnog kompjutera nastalog krajem dvadesetog veka. Danas ovu igru možete igrati i preko mobilnog telefona u android verziji.

Za sada je ovu igru instaliralo preko 50 000 ljudi širom sveta. Veličina igre iznosi 1,7 MB. Zahteva android verziju 2.0.1 i novije. Možete je besplatno preuzeti na Google-ovoj android prodavnici.

Igra spada među logičke igre. Konrolišete vašeg igrača preko tastera koji se nalaze sa leve i desne strane ekrana.

Vaš zadatak je da sakupite sve objekte koji zovu Infotrons i podsećaju na molekule ali i pritom izbeći veliki broj prepreka.

Igra se odvija u okruženju nalik na kompjutersku štampanu plogu zbog toga nije ni čudno što je bila jedna od omiljenih igara programera.

Sa višim nivoom stižu sve teže prepreke i igra postaje sve više zahtevnija pa se nemojte čuditi ako se „zaglavite“ na nekom od početnih nivoa.

Ukupno ina 111 nivoa. Za prelazak na sledeći nivo morate završiti prethodni ali postoji i mogućnost preskakanja maksimalno tri nivoa.

 

Inspiracija - izvori:

https://play.google.com/store/apps/details?id=jmaster.supaplex.android&hl=sr

http://en.wikipedia.org/wiki/Supaplex

http://www.giantbomb.com/supaplex/3030-19922/

Aktuelan: