SUPERHOT

Jedinstveni FPS u kom se vreme kreće samo kada se vi krećete.

SUPERHOT je počeo kao 7 Day First Person Shooter (7DFPS) projekat grupe prijatelja iz Poljske u avgustu 2013. godine. Nakon postavljanja prototipa na internet, igra je postala neverovatno popularna i odmah su je primetili sajtovi kao što su RPS, PCGamer, GiantBomb i slični. SUPERHOT je u maju ove godine postavljen na Kickstarter, gde je skupljeno zacrtanih 100.000 dolara za 23 sata. Pošto su na kraju skupili 250.000 dolara, pokretači projekta su obećali bolju grafiku i više ulaganja do juna 2015. godine, kada se očekuje početak prodaje ove neobične igrice.

Na zvaničnom sajtu možete probati prototip i nemoguće je da vas neće oduševiti. Iako premisa igre deluje poprilično jednostavno, pošto vi sami upravljate vremenom, po prototipu se može videti da nije sve tako lako kao što izgleda.

Mehanizam kontrole vremena vam daje mogućnost da lepo nanišanite, ali takođe daje vašim crvenim neprijateljima vremena da ispucaju što više metaka u vašem pravcu, dok vi možda u tom trenutku i nemate oružje.

Ukoliko ste ikada želeli da se igrate Matriksa, kao što sigurno jeste, ovo vam je prilika da izbegavate metke u slow motion-u (ne znamo da li ćete moći baš i da ih zaustavite kao Neo) i otarasite se mnogobrojnih bezličnih neprijatelja na najkreativnije moguće načine.

Po prototipu možete videti i da su kreatori igre duhoviti i da mogu da predvide vaše ponašanje u nekim situacijama, ali i da vas očekuje dobra i neočekivana radnja pored neviđeno kul gameplay-a.

 

Inspiracija – izvori:

http://superhotgame.com/

 

Aktuelan: