Sve u jednom: Xbox One

Upoznajte se sa novim Xbox-om, još jednom konzolom osme generacije koja nam dolazi krajem ove godine.

Xbox One je igračka konzola koja obećava mnogo funkcija: upravljanje TV-om, čuvanje svih podataka u Cloud-u, snimanje i postavljanje gameplay-a, komunikaciju sa prijateljima i, ono što je posebno zanimljivo (ili čudno), upravljanje glasom.

Glasovnom komandom „Xbox on“ pokreće se TV i Xbox koji je povezan sa njim i dočekuje vas personalizovani glavni meni u prepoznatljivom Microsoft stilu. Glasovnim komandama bi trebalo i da se menjaju ekrani, odnosno možete da pokrećete i isključujete igrice, menjate kanale i zovete prijatelje na Skajpu. Još uvek nismo sigurni kako će se korisnici iz Srbije prilagoditi ovim komandama, pošto verovatno neće raditi na „uključi se“, ali tu je uvek veliko dugme za uključivanje na koje smo svi navikli.

Xbox One vam, između ostalog, pruža mogućnost da pričate sa nekim na Skajpu dok gledate utakmicu, pretražujete Internet (nadamo se da volite Bing) i da koristite tablet ili mobilni telefon kao drugi ekran i tako upravljate Xbox-om.

Naravno da je moguće sve ovo raditi gotovo u isto vreme dok postavljate snimak gameplay-a ili preuzimate novu igru kada Xbox One ima procesor sa osam jezgara, HDMI pass-thru (za besprekornu integraciju sa TV-om), 8GB RAM-a i 500GB memorije.

Ove specifikacije obećavaju neverovatno iskustvo prilikom igranja, a tome u prilog ide i vrhunska grafika, kao i poboljšan multiplayer sistem. Ako vam je multiplayer omiljena vrsta igranja, Microsoft je za vas smislio Smart Match, sistem „uparivanja“ sa drugim igračima koji su na vašem nivou što se veštine, jezka i reputacije tiče.

Za sada Microsoft najavljuje Forza Motorsport, Quantum Break i Call of Duty: Ghosts kao najveće naslove koje ćete moći da igrate na novom Xbox-u, a sutra na E3-u u Los Anđelesu će otkriti i ostala velika imena.

 

Inspiracija – izvori:

http://www.xbox.com/en-US/xboxone

Aktuelan: