Televizor od tri miliona dinara

U Srbiju je stigao prvi televizor sa 4K tehnologijom. Svoj najnoviji televizor, BRAVIA LCD, kompanija Sony je predstavila u Srbiji.

Televizor po dijagonali ima 241cm, odnosno 84 inča.

Novi 4K televizor, pruža do 4 puta više detalja od običnog HD televizora uz pomoć svog LCD ekrana koji prikazuje preko osam miliona piksela (3.840 x 2.160). Ovaj Sonijev novitet sadrži 4K  X-Reality PRO tehnologiju koja nam pruža mogućnost boljeg kvaliteta prikaza različitih fomata. Na primer, DVD i BluRay se prilagođavaju 4K tehnologiji.

Uz pomoć ove tehnologije izbaciće se sve nepravilnosti i poboljšaće se slika tako što će detalji biti izoštreni i obogaćeni bojama bez obzira na vrstu video sadržaja. Korisnici će moći da uživaju u 4K rezoluciji, a kada se približe ekranu neće videti pojedinačne piksele, već samo divnu i besprekornu sliku koja je u potpunosti jasna, čak i pod uglom gledanja od 60 stepeni.

Pored toga, ovaj Soniijev izum ima i sistem zvučnika 10 Unit Live Speaker i omogućava trodimenzionalni zvuk.

Emitovanje televiziskog programa u ultra visokoj rezoluciji (UHDTV) počeće prvi put u Japanu u julu 2014. godine. Programi će se emitovati preko komunikacionih satelita i koincidiraće sa svetskim prvenstvom u fudbalu 2014. godine, nako čega će uslediti emitovanje preko satelita i zemaljsko digitalno emitovanje. 

Uz imresivnu rezoluciju i fenomenalan kvalitet zvuka gledaoci će moći da se osete kao da su u bioskopu. Korisnici takođe mogu da uživaju u prelepim digitalnim fotografijama zahvaljujući posebnom PlayStation3 softveru.

Ovaj televizor je dostupan i u našoj zemlji po ceni od tri miliona dinara.

 

Inspiracija – izvori:

http://mondo.rs/a279865/Mob-IT/Vesti/Sony-TV-od-tri-miliona-dinara-stigao-u-Srbiju.html

Tags: 
Aktuelan: