Top 5 aplikacija za praćenje Android uređaja

Predstavićemo vam 5 najpopularniijih aplikacija za praćenje ukradenog ili izgubljenog android uređaja. Imajte na umu da se samo neke od njih mogu instalirati posle gubitka telefona. Nije na odmet delovati preventivno.

Neke od ovih aplikacija imaju funkcije koje vam mogu pomoći da pratite vaš izgubljeni telefon tako što ćete poslati signalnu poruku, da bi telefon počeo da zvoni iako je u tihom režimu. Aplikacija nasignalnu poruku može odgovoriti i mail-om sa GPS koordinatama gde se trenutno nalazi, ili pak u najgorem slučaju, da na komandnu poruku odgovori brisanjem svih podataka sa telefona.

Nije dovoljno? Neke aplikacije nude mogućnost daljinskog fotografisanja (počinioca), ili pak snimanja audio zvuka. Međutim, ove aplikacije mogu i mnogo više od toga.

 

1-Brand-Everything.jpg

Gde je moj Droid

Aplikacija koju smo ranije detaljno opisali. Ukratko, da se podsetimo,  kodom poslatim SMS porukom aktivirate telefon da zvoni čak i ako je u tihom režimu, ili pak aktivirate GPS koordinate koje vam stižu takođe u SMS poruci. Alternativno, možete daljinski kontrolisati vaš telefon, tako što ćete ga povezati sa komandnom opcijom baziranom na web interfejsu.

Pro verzija omogućava aktiviranje kamere i pravljenje par fotografija okoline u kojoj se uređaj nalazi, daljinsko zaključavanje uređaja ili pak daljinsko brisanje podataka, kao poslednju odbranu od eventualne zloupotrebe.

Plan B

Rešenje u slučajevima kada izgubite telefon na kome nemate instaliranu aplikaciju ove vrste. Aplikacija pronalazi vaš uređaj na osnovu ćelija i GPS-a, a zatim šalje lokaciju na vašu e-mail adresu.

Na nekim uređajima plan B može omogućiti da putem GPS-a pratite telfon, tako što će on na svakih 10 minuta slati obaveštenje o lokaciji na kojoj se nalazi. Za uređaje koji nemaju takvu podršku, dovoljno je poslati SMS sa nekog drugog telefona sa tekstom ,,location” i detaljni podaci sa koordinatama će vam stići na e-mail ili SMS-om.

Izgubljeni android

Pored toga što je vrhunska aplikacija za pronalaženje telefona, ona će takođe ,,mučiti” lopova. Možete (putem SMS-a li web-a) aktivirati alarm koji će zvoniti sa treptanjem ekrana, aktivirati i deaktivirati GPS, podatke i Wi-Fi konekciju, daljinski obrisati podatke sa SD kartice i dobiti najnoviju listu poziva.

Iako je aplikacija besplatna pruža mogućnost pravljenja fotografija (koristeći prednju i zadnju kameru), kao i snimanje zvuka i pretapanja istog u tekst. U slučaju da se promeni SIM kartica, bićete obavešteni putem mail-a. Ova aplikacija se takođe može iskoristiti i nakon gubitka uređaja, zahvaljujući funkciji dajinske instalacije, koja je sakrivena.

Seek Droid Lite

Ova aplikacija ima sve već pomenute mogućnosti: daljinsko zaključavanje i brisanje, aktivaciju SMS porukom, aktiviranje zvona u tihom režimu, sakrivanje aplikacije i aktivaciju GPS-a. Još jedna povoljnost je specifikacija poziva čak i uslučaju kada je SIM kartica van telefona.
Pro nalog (mesečna pretplata) vam omogućava da pratite kretanje izgubljenog uređaja preko mape, tako da imate uvid gde se kreće vaš uređaj. Takođe možete dobiti zaštitu za više uređaja, kao i obaveštenje kada uređaj napušta unapred definisanu oblast (što je dobro u kontroli vaših mališana).

AntiDroidTheft

Jednostavna aplikacija koja radi na istom principu kao i ostale: locira telefon preko GPS-a, beleži promene vezane za SIM karticu kao ifotografije napravljene uređajem i šalje ih na mail. Ova aplikacija je pomogla jednom čoveku da pronađe svoj ukradeni auto i telefon koji je bio u njemu.

 

 

Izvori - inspiracija:

http://www.hongkiat.com/blog/track-lost-stolen-android-devices/

Tags: 
Aktuelan: