Tri važne stvari bez kojih vaš sajt ne može da zaživi na Internetu

Imali smo mnogo članaka o web dizajnu i web dizajnerima, ali njih nikad nije dosta. U nastavku se nećemo koncentrisati na alate i dodatke koji nam mogu pomoći sa dizajnom sajtova, već ćemo govoriti o sajtu u celini. Postoje i TRI veoma važne stvari bez kojih sajt nema budućnost.

Razlog je jednostavan, kada  sajt ne sadrži ništa vredno čitanja, neće dobiti željeni broj poseta, samim tim neće dobiti pozitivne povratne informacije, te u budućnosti neće biti jedna od najposećenijih lokacija. Zato će ovaj članak biti delimično posvećen web dizajnu i rasporedu. Razmišljajmo na drugačiji način.

 

Sadržaj

Neću biti orginalna kada vam kažem da je sadržaj na sajtu najvažniji, ali jeste. Zanimljiv i vredan sadržaj garantuje da će se korisnici vraćati na naše tekstove, takođe će te kvalitetne i dobre članke podeliti  na društvenim mrežama.

Kvalitet, kvalitet i samo kvalitet.

Neki mogu smatrati da će veliki broj članaka i poruka “kupiti” veliki broj čitalaca, ali suočimo se s istinom.  Ko želi da čita bezvezne članke samo zato što oni izlaze nekoliko puta nedeljeno, a pritom su teme izabrane nasumično. To je razlog da postavljate manje članaka sa kvalitetnijim sadržajem, jer će posetioci radije provesti vreme čitajući jedan kvalitetan članak nego više manje vrednih. Manje je više. Na ovaj način i podstičete čitaoce da se vraćaju na vaš sajt, jer će tražiti novi kvalitetan sadržaj.

Ključne reči su i dalje važne?

Naravno da jesu. Vredi posvetiti malo vremena i ispitati koje ključne reči će upotpuniti vaš sadržaj. Razmislite koje reči biste vi koristili kada bi tražili određenu stvar i njih korisite. Ovo vam omogućava da govorite jezikom običnog čoveka, da se tako duhovito izrazim. Kada vi tako pronađete svoje proizvode ili web sadržaj, znaćete kako to olakšava posao vašim kupcima, posetiocima, čitaocima.

Ova 3 saveta vam mogu pomoći da poboljšate posećenost vašem sajtu, možda ste ih znali, ili ste znali deo njih, ukoliko imate neke interesantne savete ne ustručavajte se da podelite sa nama šta mislite. Mi ćemo poštovati svaki vaš komentar.

Inspiracija - izvori:

http://designpin.co/seo-tips-and-web-inspiration/

http://websitecreationtutorial.com/wp-content/uploads/2013/01/website-buildingjuly2011.jpg

www.pattayaguru.com 

Tags: 
Aktuelan: