Turistička agencija online sa prevodom

Era interneta je na još jedan način uspela da nas zaveže za računar. Sve ono što smo nekada radili „peške“ danas nam je omogućeno da uradimo preko računara. To uključuje i planiranje letovanja.

Nekada je čovek morao dobro da se pomuči da bi dobro izabrao smeštaj i lokaciju letovanja. To je uključivalo detaljno ispitivanje kolega i prijatelja kako im je bilo, gde su odseli, kakva je hrana i slično. Međutim niko ne želi da kaže da se loše proveo, tako da te informacije većinom nisu bile od koristi.

Verovatno se svima nama desilo da nađemo oglas za fenomenalan smeštaj u Crnoj Gori koji glasi:

  • De lux apartman za četiri osobe, 100 metara od plaže, terasa koja je okrenuta ka moru, u blizini autobuske stanice, klimatizovano....

U stvari apartman izgleda ovako:

  • Jedna „soba“, pokvaren ventilator, paukovi i škorpije kućni ljubimci, 100 metara od puta (kilometar od plaže), u blizini - ničega....

Zato je internet još jednom dokazao svoju nadmoć. Danas možete da rezervišete avionske karte preko interneta, rezervišete smeštaj, druge oblike prevoza, uzmete putno osiguranje i slično. Još jedna dobra stvar je što možete da vidite kako vaš smeštaj izgleda, koliko je zaista udaljen od plaže i drugih objekata, ali i da pročitate iskustva drugih koji su bili na istom mestu.

Veliki je broj sajtova koji to nude. Najbolja stvar je od svega to što su cene smeštaja na ovim sajtovima jeftinije nego da idete preko agencija, jer cene nudi sam vlasnik smeštaja. Sajt ne uzima nikakvu proviziju kao što to rade agencije.

Svi smo upoznati sa raznim vrstama kriminalnih radova domaćih turističkih agencija. Tako da ovi sajtovi nisu ništa veći rizik od rizika da uplatite letovanja preko agencije.

Većina domaćih agencija traje koliko i vaše letovanje, ponašaju se kao sezonske jednogodišnje biljke. Otvaraju se neposredno pred sezonu i zatvaraju nakon sezone. Sajtovi su in fenomenalni i čovek bi pomislio kako imaju dugu tradiciju, međutim to najčešće nije tako. Naravno ima i dobrih agencija i ukoliko se odlučite da idete preko agencije predlažemo vam da pogledate sledeći sajt. Spisak agencija koje je odobrila YUTA (Nacionalna asocijacija turistickih agencija Srbije ).

Da se mi vratimo sajtovima za organizaciju putovanja. Sajt koji ima najveći broj hotela i apartmana je BOOKING. Vrlo je jednostavan za korišćenje, unesete datum, mesto, cenu koja vam odgovara i dobijate spisak hotela i apatmana koji odgovaraju vašem zahtevu. Svaki hotel je obležen na mapi pa možete bolje biti upućeni u lokaciju. Sajt ima mogućnost rada i na srpskom jeziku. Postoji i mogućnost komentarisanja smeštaja tako da možete za svaki hotel pročitati iskustva drugih koji su ga posetili (za većinu hotela na srpskom). Kada rezervišete smeštaj plaćate kaparu i dobijate elektronsku potvrdu. Za svaki hotel postoji kontakt telefon i e-mail.

Za ovaj sajt postoji i android aplikacija

Slični sajtovi ovom su: http://www.innstant.com/ , http://www.hotelium.com/, http://www.hotels.com/

Postoji i crnogorska verzija sajta Booking sa adresom http://www.booking.me/ . Međutim ne postoji mapa, komentari i još dosta korisnih stvari pa bi sve to bila jedna velika mana. Pogotovo jer smo na početku teksta svi upućeni šta znači crnogorskih 100 metara. Šalu na stranu, sajt je pregledan, kvalitetan i poseduje veliki broj hotela i apartmana.

Postoji veliki broj sajtova na kojima možete rezervisati avionski prevoz. Izdvojili bismo android aplikaciju avio prevoznika Wiizair, gde možete rezervisati pristupačne avionske karte.

Dobra je i domaća aplikacija pomoću koje možete pogledati red letenja.

Na android prodavnici možete pronaći i zvaničnu aplikaciju domaće turističke agencije Kon Tiki Travel  i koliko možemo da primetimo oni su jedini koji imaju android aplikaciju.

Vaše je samo da odaberete lokaciju, datum i izdvojite novac. Sve ostalo možete na internetu osim provoda na letovanju, to još uvek morate sami.

 

 

 

 

 

 

Aktuelan: