Umesto lozinke, skenirajte oko

Iz kompanije EyeVerify kažu da njihova tehnologija omogućava umesto lozinke pristup skeniranjem zenice. Kompanija veruje da će njihov proizvod uspeti tamo gde mnoge druge metode nisu i može biti rešenje za probleme sa lozinkom.

"Lozinke više nisu sigurne.", rekao je CEO EyeVerify, izvršni direktor i osnivač, Tobi Rusch. "Zato što smo strašno nekreativni u kreiranju lozinki“.

Iz EyeVerify veruju da mogu da reše ovaj problem. U pogledu snage i tačnosti, Rush je rekao da je njihova tehnologija nedavno potvrđena, manje od jednog na 10.000 lažnih odbijanja.

"Kažemo kameri da radi različite stvari", objasnio je Rusch „kao što menjate balans bele boje na slici ili frejmove nasumice. Softver takođe prepoznaje različite stope apsorpcije svetlosti u oku u odnosu na monitor, što znači da se sistem ne može prevariti, "čak i ako ste imali tačnu video sekvencu."

Videli smo dosta biometrije ranije, ali EyeVerify veruje da može da dobije šire prihvatanje jer ne zahteva poseban hardver. Umesto toga, softver je dizajniran da radi na smartphone-u, iOS i Android-u koji imaju najmanje 2MP kameru. "Mi usklađujemo našu tehnologiju sa uređajima koje korisnici već imaju", rekao je Rusch.

Rusch vidi ovu aplikacije u zdravstvu, gde pacijenti mogu da dokažu svoj identitet za pristup zdravstvene evidencije ili akademsko testiranje i sertifikaciju, tako vaspitači znaju tačno ko je na polaganja ispita. Softver takođe može biti raspoređen da pomogne uključuju miliona pojedinaca koji postoje bez zvanične evidencije, kao što su izbeglice. "Siromašni žele da imaju ime, oni žele da imaju svoj identitet", rekao je Rusch.

 

 

 

 

Inspiracija - Izvori:

http://securitywatch.pcmag.com/security/309536-forget-passwords-eyeverify-knows-you-by-your-eyes

Tags: 
Aktuelan: