Uncharted

Uncharted je TPS akciona avantura za PlayStation konzole koja prati priču Nejtana Drejka, lovca na blago, njegovog mentora Viktora Salivana, novinarke Elene Fišer i raznih drugih saputnika koje pokupe dok putuju po svetu razotkrivajući istorijske mistorije.

Prvi deo, Uncharted: Drake's Fortune, počinje tako što Nejtan Drejk pomoću koordinata na prstenu (porodičnom nasleđu) pronalazi izgubljeni kovčeg Fransisa Drejka, svog pretka i čuvenog pomorca. Međutim, u kovčegu se nalazi samo dnevnik ser Drejka, u kome opisuje svoj plan da pronađe El Dorado, zlatni grad, nakon što lažira sopstvenu smrt. Bežeći od pirata koji ga traže, Nejtan, uz pomoć Viktora Salivana, odlazi u amazonske prašume gde njihova avantura tek počinje.

Priča drugog dela, Uncharted 2: Among Thieves, je povezana sa povratkom Marka Pola iz Kine 1292. godine. Marko Polo je iz Kine krenuo sa četrnaest brodova i preko 600 putnika, od kojih je u Persiju, nakon godinu i po dana, stigao samo jedan brod. Sudbina ostalih putnika nikad nije otkrivena.

Nejtanova priča počinje tako što se budi ranjen u vozu na ivici litice i počinje da se seća događaja koji su ga dotle doveli. Nakon krađe lampe iz istanbulskog muzeja, Nejtan saznaje da je izgubljena flota Marka Pola prevozila magični dragulj kada ih je cunami izbacio na obalu Bornea. Započinje trka po egzotičnim lokacijama u Nepalu između Drejka i Zorana Lazarevića, glavnog zlikovca.

Ovde stvarno moramo odati počast scenaristima, koji su se za razliku od svojih mnogobrojnih kolega makar potrudili da srpskom ratnom zločincu daju pravo srpsko ime (što u istoriji američkih produkcija nije uvek bio slučaj).

Pored srpskog negativca, novina u drugom delu je i multiplayer način igre. Kod co-op varijante, do tri osobe mogu igrati zajedno, u ulogama Drejka i dva druga pozitivna lika. Postoji i multiplayer opcija borbe 5 na 5, sa šest različitih scenarija.

U Uncharted 3: Drake's Deception, trećem delu igre, videćemo Drejka na raznim lokacijama, uključujući ulice Londona i Kolumbije, zamke u Francuskoj i Siriji, grad u Jemenu i jednu od najvećih pustinja na svetu, Rub al Kali. Ali ono što je mnogo uzbudljivije je to da možemo da vidimo Drejka kako se bori na više različitih načina, kako može da nosi više oružja i kako se mnogo bolje šunja.

Nejtan pokušava da stigne do izgubljenog grada Irema pre Ketrin Marlou, vođe ne tako finih ljudi iz tajnog reda kome je pripadao i ser Fransis Drejk. A tajnu koju krije Irem, moraćete sami da otkrijete...

Inspiracija – izvori:

http://en.wikipedia.org/wiki/Uncharted

http://gamingbolt.com/wp-content/uploads/2011/04/uncharted2.jpg

http://origin.playstationlifestyle.net/assets/uploads/2009/06/uncharted_2_live_chat.jpg

 

Aktuelan: