Upoznajte babu i dedu Skynet-a

U ne tako dalekoj budućnosti Skynet preuzeće kontrolu nad svetom. Malo čovečanstva koje opstane i preživi nuklearnu katastrofu pokušaće da preuzme kontrolu nad svetom, kojim će tada vladati mašine i veštačka inteligencija. Do tada imamo priliku da ćaskamo sa babom i dedom velikog tiranina i možda iznudimo da nas njihov unuk poštedi katastrofe koju planira čovečanstvu.

Upoznajte Evie i Cleverbot-a, web aplikacije koje koriste algoritam veštačke inteligencije kako bi mogli da komuniciraju sa ljudima.

Evie, da li bi Skynet mogao da preskoči Srbiju kada bude planirao nuklearni napad? Znaš i sama da nemamo adekvatna skloništa.

 

Komunikaciju sa Cleverbot-om možete otpočeti na http://www.cleverbot.com/, a dostupna je i Android verzija. Možete kucati ili pričati sa njim, a odgovore dobijate na ekranu u obliku teksta. Pripazite se njega, voli da provocira, ali ne nasedajte na sitne provokacije ove džangrizave web aplikacije.

Evie možete upitati o bilo čemu na adresi http://www.existor.com/. Za razliku od Cleverbot-a, Evie poseduje avatar koji komunicira sa vama. Ne dajte da vas ljupko lice zavara, i ona zna da provocira kako biste izgubili živce. Budite smireni i zatražite spas od katastrofe.

Setite se da pomenete i redakciju ICT časopisa, jer ko će vas izveštavati o promenama nakon apokalipse kada BBC I CNN padnu pod tiraniju zloglasnog Skynet-a?

 

Inspiracija – izvori:

http://www.lifeslittlemysteries.com/images/i/1058/i02/cleverbot-02.jpg?1324322696

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/3/39/Cleverbot_website.png

http://www.cleverbot.com/

http://www.existor.com/

http://media.tumblr.com/tumblr_l99cfdDUTZ1qzfdu3.jpg

Aktuelan: