Viber - besplatni pozivi i poruke

Današanja komunikacija ide mnogo dalje od razmenjivanja poruka i poziva, a to najbolje pokazuju višemilionski korisnici besplatnih internet servisa  kao što je Facebook ili Skype. Možda su se načini komunikacije vremenom izmenili, ali ne i osnovni zahtev korisnika, jeftina komunikacija.

Kao što gotovo svako danas poseduje mobilni uređaj, tako ima i pristup Internetu, a kako su SMS poruke i pozivi postali skuplji u odnosu na Internet, aplikacija koja će vam ponuditi poruke i pozive uz Internet je pun pogodak.  

Viber je besplatan VoIP servis koji nudi aplikaciju za različite mobilne platforme (Android, iOS, Windows Phone, BlackBerry, Nokia), kako bi korisnici mogli besplatno razmenjivati poruke ( SMS,MMS ) i pozive. Jedini uslov za korišćenje ovog servisa je internet konekcija. Da li vaš mobilni telefon može da koristi Viber pogledajte na http://www.viber.com/ gde se nalaze nalaze detaljne informacije o postojećim verzijama aplikacije. Kako je aplikacija u ekspanziji redovno se ažuriraju verzije za postojeće platforme i dodaju nove opcije u cilju što većeg približavanja korisnicima.

Kako funkcioniše Viber?

Potrebno je preuzeti aplikaciju za uređaj koji koristite i važno je znati da i prijatelj sa kojim želite da pričate ili razmenjujete poruke takođe mora da ima instaliran Viber na svom uređaju.

Viber koristi kontakte (imenik) iz vašeg mobilnog uređaja tako da nije potrebno da kopirate kontakte. Pored svakog vašeg postojećeg kontakta pojaviće se Viber ikonica koja označava da i vaš prijatelj poseduje Viber aplikaciju na svom urađaju, kao i da li je i kada aktivna. Aplikacija je vrlo jednostavna za korišćenje i svakako korisna.            

Kakva su vaša iskustva sa Viber aplikacijom?

Inspiracija – izvori:

http://1.bp.blogspot.com/-MSydeeApc1g/TVonwLf4A1I/AAAAAAAAAtQ/ZqtKucAPJI...

http://www.racunalniske-novice.com/images/1/H_MAX_1024x768/viber.jpg

Tags: 
Aktuelan: