Volontiraj na projektu u Bratislavi!

Global Citizen program – program volonterskog iskustva u inostranstvu u okviru AIESEC organizacije nudi mogućnost studentima za učešće na projektu u Bratislavi, Slovačka.

“International Kindergarten” je projekat u trajanju od 6 nedelja koju se realizuje u Bratislavi. Cilj ovog projekta jeste da deca od malih nogu steknu osećaj za multikulturalnost i internacionalizam, a pritom da uče o novim kulturama i običajima.

 

Da li ti želiš da utičeš na razmišljanje i razvoj dece i da im pomogneš da upoznaju našu kulturu? To ćeš moći kroz ovaj projekat, promovisanjem kulturalnih razlika u vrtiću, grupama dece uzrasta 2-5 godina. Organizovaćeš umetničke radionice, različite aktivnosti, sportske radionice, kao i radionice engleskog jezika za decu. Na tebi je da osmišljavaš različite igre i interaktivne načine kako bi deca tokom tvojih 6 nedelja volontiranja počela da uče engleski jezik. Takođe, jednom nedeljno ćeš predstavljati svoju zemlju deci i vaspitačima, kako bi što bolje razumeli našu kulturu.

 

Ti nećeš raditi sam na svemu ovome. Global Citizen program i postoji da bi studenti iskusili timski rad, internacionalno okruženje i izazovne zadatke, što je trenutno ispred tebe. Na samom kraju projekta, student će sa organizacijom deliti svoje utiske, slike, snimke i sva svoja iskustva koja je stekao radeći na ovom projektu. Tokom šest  nedelja, koliko traje sam projekat volonteru je obezbeđen smeštaj u porodici, stanu sa ostalim praktikantima ili studentskom domu, recepcija pri dolasku i pružena mu je mogućnost svih obilaska grada i ekskurzija.

Ukoliko želiš da se informišeš o daljem procesu učešća na ovom, i projektima poput ovog, možeš da se prijaviš ovde: prijava. Bićeš kontaktiran u roku od 48h usled čega sledi info razgovor o daljem procesu selekcije i pronalaženju projekta na kom bi volontirao u inostranstvu.

Ovaj program namenjen je mladim ljudima koji studiraju na nekom od fakulteta na prostorima Srbije.

Uslovi za učešće:

- Student (nije važno koji fakultet, godina i prosek) ili diplomac (do 2 godine od diplomiranja)

- Imaš između 19 i 29 godina

- Nivo znanja engleskog jezika B1

- Poželjno je, ali ne obavezno, imati prezentacione veštine, veštine vođenja tima i predavanja jezika

 

Global Citizen je internacionalni program volontiranja, namenjen mladim ljudima koji žele da rade na ličnom usavršavanju, otkrivanju novih i širenju svoje kulture. Za više detalja o ovom programu i prilikama koje pruža, posetite zvaničnu websajt stranicu http://aiesec.org.rs ili Facebook stranicu.

Aktuelan: