Volontiraj na projektu u Trnavi u Slovačkoj!

Global Citizen program – program volonterskog iskustva u inostranstvu u okviru AIESEC organizacije nudi mogućnost studentima za učešće na projektu u Trnavi, Slovačka.

“Tea at 5 o´clock” je projekat u trajanju od 6 nedelja koju se realizuje u Trnavi. Cilj ovog projekta jeste da studenti upoznaju druge kulture, da kroz svakodnevnu interakciju sa studentima iz različitih zemalja nauče novi jezik i čuju za tuđe običaje i kulturu. Studenti u Slovačkoj treba da porade na prihvatanju različitosti i internacionalnizmu, a kroz ovaj projekat im je to omogućeno.

Da li ti želiš da utičeš na razmišljanje studenata i da im pomogneš da upoznaju našu kulturu? To možeš kroz ovaj projekat. Prvih nedelju dana ćeš dobiti edukacije o efikasnoj komunikaciji i prezentacionim veštinama. Koncept projekta je da kroz druženje sa studentima oni uče engleski, unapređuju svoje znanje i saznaju nešto o srpskoj kulturi. Zajedno sa svojim timom, praviš plan aktivnosti i načina druženja sa studentima tokom 5 nedelja, koliko će radionice trajati. Vreme tokom kojeg se drže radionice su od 17 do 20h. Tokom samog projekta, biće organizovan Global Village, gde će studenti iz različitih zemalja predstavljati svoju kulturu, hranu, piće i običaje.

Ti nećeš raditi sam na svemu ovome. Global Citizen program i postoji da bi studenti iskusili timski rad, internacionalno okruženje i izazovne zadatke, što je trenutno ispred tebe. Na samom kraju projekta, student će sa organizacijom deliti svoje utiske, slike, snimke i sva svoja iskustva koja je stekao radeći na ovom projektu. Tokom šest  nedelja, koliko traje sam projekat volonteru je obezbeđen smeštaj u porodici, stanu sa ostalim praktikantima ili studentskom domu, recepcija pri dolasku i pružena mu je mogućnost svih obilaska grada i ekskurzija.

Ukoliko želiš da se informišeš o daljem procesu učešća na ovom, i projektima poput ovog, možeš da se prijaviš ovde: prijava. Bićeš kontaktiran u roku od 48h usled čega sledi info razgovor o daljem procesu selekcije i pronalaženju projekta na kom bi volontirao u inostranstvu.

Ovaj program namenjen je mladim ljudima koji studiraju na nekom od fakulteta na prostorima Srbije.

Uslovi za učešće:

- Student (nije važno koji fakultet, godina i prosek) ili diplomac (do 2 godine od diplomiranja)

- Imaš između 19 i 29 godina

- Nivo znanja engleskog jezika B1

- Poželjno je, ali ne obavezno, imati prezentacione veštine, veštine vođenja tima i predavanja jezika

Global Citizen je internacionalni program volontiranja, namenjen mladim ljudima koji žele da rade na ličnom usavršavanju, otkrivanju novih i širenju svoje kulture. Za više detalja o ovom programu i prilikama koje pruža, posetite zvaničnu websajt stranicu http://aiesec.org.rs ili Facebook stranicu

Aktuelan: