Web Development – plaćena stručna praksa, Nemačka

Global Talent program – program stručnih praksi u okviru AIESEC organizacije, koji pruža studentima završnih godina priliku za profesionalno iskustvo u inostranstvu, nudi mogućnost za stručno usavršavanje u oblasti informacionih tehnologija u Nemačkoj.

Ove IT stručne prakse namenjene su studentima i mladim ljudima između 19 i 30 godina i nude profesionalno iskustvo u IT sektoru oblasti poput: software development, web development, mobile application i drugih. Ova IT praksa održava se u Berlinu, u Nemačkoj, u kompaniji “Kiddify”, u trajanju od 15 do 52 nedelje.

Kompanija “Kiddify” je relativno mlada kompanija koja predstavlja virtuelnu platformu za decu uzrasta do 15 godina na kojoj oni mogu da razmenjuju svoje veštine i znanja, i stiču nova, sa drugom decom na globalnom nivou. Posao na praksi koji će obavljati student je u oblasti Web Development.Od praktikanta se zahteva da radi najviše na pozicijama back-end i front-end development. Posedovanje veština i pređašnjeg iskustva u back-end development segmentu i  user interface code je poželjno. Takođe, praktikant će konstantno raditi sa aplikacijama u Javascript-u, jQuery i Angular. Tokom trajanja praktičnog iskustva, pruža se mogućnost rada sa decom, sticanja internacionalih veština u oblasti IT sektora, rada u internacionalnom okruženju i upoznavanja kulture i tradicije Nemačke.

- Radno vreme je od 9 do 17 časova, sa totalnim fondom od 40 radnih časova nedeljno. Vikend je neradan.

- Mesečna plata iznosi 900 US $ i pokriva troškove osnovnih potreba, a novčani iznos je određen u visini proseka države u kojoj ste na praksi.

- Praktikantu će biti obezbeđena recepcija pri dolasku od lokalne AIESEC kancelarije kao i osoba koja će biti njegov koordinator za sve nedoumice tokom trajanja prakse..

- Konkretan datum početka prakse određuje se u dogovoru sa institucijom/kompanijom sa kojom ćete sarađivati.

Ukoliko želiš da se informišeš o daljem procesu učešća na ovoj, ili praksama poput ovih, možeš da popuniš PRIJAVU i bićeš kontaktiran u roku od 48h, a prijave su u toku.

Neophodni uslovi za učešće:

– Diplomirani student ili student završne godine bilo kog fakulteta/ više škole u oblasti IT sektora

– Odlično poznavanje engleskog jezika

– Obavezno posedovanje veština u oblasti Web Development and Management, Web Applications

- Obavezno posedovanje veština u PC User Skills i Internet User Skills

- Posedovanje veština u programskim jezicima HTML, HTML 5, Javascript, jQuery

Global Talent je globalni program praksi koji pruža studentima i diplomcima priliku za multikulturalno profesionalno iskustvo i razvoj u nekim od najboljih kompanija i institucija u svetu. Ovaj program pruža Vam priliku da radite u svojoj struci, primenite znanje stečeno na fakultetu i napravite prve korake u svojoj budućoj karijeri. Za više detalja o ovom programu i praksama koje pruža, posetite zvaničnu websajt stranicu http://globaltalents.rs/ ili Facebook stranicu.

 

 

Aktuelan: