The Witcher

Igrajte kao plavokosi lovac na čudovišta sa specijalnim sposobnostima i odlučujte o njegovoj sudbini.

Ova igrica je napravljena po uzoru na istoimene knjige poljskog autora Andžeja Sapkovskog što joj daje posebno detaljnu radnju. U tom svetu ne postoje jasno određene granice između dobra i zla, što je malo neobično za jedan RPG. Tako ćete nekad morati da izaberete manje od dva zla (ili veće u zavisnosti od toga šta vam se sviđa).

Još nešto po čemu je ovaj RPG drugačiji je dalekosežnost odluka koje napravite u nekom trenutku. To znači da vaš izbor neće odmah definisati radnju, čime se zaobilazi mogućnost učitavanja prošlog sejva i lako menjanje toka priče.

Priča Geralta od Rivije, glavnog junaka, počinje u lovu na čudovište u koje se pretvara ćerka jednog monarha. Njegov zadatak je da provede noć u prisustvu čudovišta i da na kraju skine kletvu sa devojke. Međutim, u poslednjem trenutku, kada se preobratila u ljudski oblik, ona ga napada i pojavljuje se crni ekran. Sve ovo se dešava u obliku cinematic-a, tako da više o gameplay-u nećete saznati dok radnja ne skoči unapred pet godina.

Naći ćete se u utvrdi veštaca. Ker Morenu, bez znanja šta se dešavalo u proteklih pet godina. Zamak napada banda poznata kao Salamandra na čelu sa Profesorom i dva maga. Sukob sa njima vam je prilika da se naviknete na malo čudniju borbu od onakve koju biste očekivali od jednog RPG-a.

Postoje tri načina na koje možete da se borite: quick za brze neprijatelje, heavy za neprijatelje sa teškim oružjem i group koji ćete koristiti kada vas napada grupa neprijatelja odjednom. Takođe imate i čelični mač za ljudske neprijatelje i srebrni mač za natprirodna bića. Tu je i alhemija koju treba da koristite i pomoću koje pravite napitke koje vam daju različite sposobnosti.

Očigledno je da ima mnogo stvari po kojima ova igrica nije uobičajena, ali upravo to je jedan od razloga da je probate.

 

Inspiracija – izvori:

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Witcher_(video_game)

http://www.thewitcher.com/witcher/

Aktuelan: