The Wolf Among Us

The Wolf Among Us je neobična point-and-click avantura kompanije Telltale Games, u čije se prethodne uspehe ubrajaju Borderlands, The Walking Dead i Monkey Island.

Radnja igre The Wolf Among Us je osmišljena kao uvod u priču stripova Fables (DC Comics) i smeštena u fiktivni deo Menhetna, Fejbltaun, tokom 80-tih godina.

Glavni lik je Bigbi Vulf, šerif Fejbltauna, u kome žive svi likovi iz dobro poznatih (i ponekad manje poznatih) bajki. Ovi likovi su pobegli iz svog sveta magije pod nerazjašnjenim okolnostima i sada žive u ne tako bajkovitom okruženju, uglavnom u siromaštvu, krijući svoje prave osobine od običnih ljudi.

Nakon što se desi ubistvo u Fejbltaunu, Šerif Vulf, nekada zli vuk iz priča o Crvenkapi i tri praseta, pokušava da pronađe ubicu uz pomoć Snežane, koja radi kao asistent gradonačelnika, Ikaboda Krejna. Što više istražuje, Bigbi shvata da je priča mnogo komplikovanija nego što se čini, a otežavajuću okolnost predstavlja i to što ga osim Snežane, Lepotice i Zveri manje-više niko ne podnosi u Fejbltaunu.

Igra je podeljena na pet epizoda, od kojih su za sada samo dve izašle. Obzirom na to da je prva izašla u oktobru prošle godine, a druga pre samo nekoliko dana (4. februara), sigurno je da ćemo treću epizodu morati da sačekamo bar nekoliko meseci, ali je isto tako sigurno da sledeću epizodu vredi sačekati.

Iako se radnja odvija uglavnom preko dijaloga (svaki izbor se pamti i utiče na konačan ishod) i nekoliko akcionih sekvenci u kojima morate brzo reagovati da biste preživeli, priča je toliko zanimljiva i originalna da sigurno nećete izaći dok ne završite bar jednu epizodu.

 

Inspiracija – izvori:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/6/6a/Fables_Telltale_Logo.png

http://media.pcgamer.com/files/2013/10/the-wolf-among-us-review-bigby-610x343.jpg

http://www.incgamers.com/wp-content/uploads/2013/10/the-wolf-among-us-episode-1-2.jpg

 

Aktuelan: