Work and Travel program

Za svakog studenta jedna od najbitnijih stvari tokom studentskog života je, kako i gde zaraditi novac na najlakši i najlepši način? Jedan od najlepših načina da se zaradi novac, a i pritom uživa dok se on zarađuje, je Work and Travel.

Šta je Work and Travel?

            Work and Travel je radni program za studente tokom leta u SAD.  Putem ovog programa dobijate mogućnost da zarađujete novac, a pritom i da upoznajete ljude raznih nacionalnosti, družite sa njima, razmenjujete iskustva, da obilazite SAD i još mnogo toga. Najbolja stvar od svega je što pritom zarađujete. Bitno je napomenuti da nema prevara, da će neko da uzme novac i da pobegne.

Kako se prijaviti za Work and Travel?

 • Prijava
  • Pre zarade svakog novca, naravno, prvo treba uložiti novac. Postoji puno agencija koje se bave Work and Travel programom, uglavnom je kod svake agencije cena slična. Ona varira od 1600 evra, pa na više, ali prema iskustvima drugih studenata koji su bili na tom programu, čak i mojih prijatelja, taj novac se može lako duplirati, a i zaraditi mnogo više za vreme za koje traje Work and Travel program.
 • Posao
  • Agencija će vam naći posao. U pitanju su sezonski poslovi u turističkim mestima širom SAD. Poslovi u zabavnim i nacionalnim parkovima, odmaralištama, hotelima, restoranima i prodavnicama.
 • Viza
  • Ukoliko polažete neke ispite tokom godine Američka ambasada će vam na osnovu toga odobriti vizu. Vaši ispiti su njima neka vrsta osiguranja da ćete se vratiti u vašu dragu zemlju Srbiju i nastaviti studije.
 • Work & Travel
  • Naradite se 4 meseca, zaradite finu brojku od minimum 4 cifre pored koje stoji znak za valutu dolar. Vidite Ameriku, nakupujete se tehnike, jeftine odeće i obuće.

Kada razmislite ovako, imam novac da dam, znam da ću duplirati novac, lepo se provesti, uživati u Okeanu koji mi je preko puta, ili pored, kupiti razne stvari koje su jeftinije tamo nego ovde, zašto ne bih išao? Naravno, rad neće biti toliko lak, ali posle 8 sati posla, imaćete isto toliko sati da uživate, pored okeana sa drugarima sa kojim idete, i koje ćete upoznati.

Work and Travel je jedna malo skuplja eskurzija, na kojoj će te umesto trošenja novca, zarađivati isti. Da ja više nebih pričao o tome šta bi bilo kad bi bilo, najbolje informacije možete dobiti od ljudi koji su bili tamo i iskusili taj delić celog Work and Travel programa. Kao i sa onima koji se bave time. A to možete videti ovde:

 http://www.workandtravel.iskustvo.org . Jer, “Iskustvo je najbolji savet, ali taj savet dolazi prekasno”, što piše i na sajtu.

Sve u svemu, ako razmišljate o tome, mislim da je Work and Travel program najbolji za studente, jer se ovakva prilika dobija baš retko, ako ne sad... Kad?

 

          

Inspiracija - Izvori:

http://www.workandtravel.iskustvo.org

Aktuelan: