Zanimljivi i korisni saveti za učenje

Savladavanje novog gradiva uvek je bio problem, čak i onima sa vrtoglavo velikim IQ-om, ali i dobrom memorijom, da bi proces učenja olakšali i pretvorili u zabavu možete se poslužiti ovim besplatnim alatima dostupnim na internetu.

 

Redakcija ICT časopisa prokrstarila je morem zvanim Web i predstavlja vam nekoliko korisnih sajtova koji vam mogu pomoći pri procesu učenja.

 

 

 

Brzo čitanje uz malo napora

Korisna i svima dostupna aplikacija jednostavnog interfejsa Spreeder olakšaće vam muke oko obimnog gradiva i pomoći da ga brze savladate.

Sve što treba da uradite jeste da unesete tekst koji ćete pročitati, podesite parametre o brzini čitanja, boju slova, pozadine i savladavanje gradiva može da počne.

Preporuka je da se počne sa manjim brojem pročitanih reči u minutu, a kasnije taj broj povećavati.

 

Najzad možete pročitati Anu Karenjinu za par sati, bez muke.

Stručni radovi bez muke

Prešli ste gradivo, sada je na redu da odbranite seminarski rad. Uz pomoć sledećih alata, trebaće vam manje vremena da ga izradite, a da ne gubite na kvalitetu rada. Glavne odlike dobrog stručnog rada su, dobra literatura i dopadljiva prezentacija.

 

 

Prvi alat dostupan je na adresi http://www.highbeam.com/ i može se koristiti sedam dana bez nadoknade. Adresa vam pruža uvid u istraživanja, materijale i predavanja vezana za meteriju koju obradjujete. Kliknite na link, registracija je besplatna i jednostavna i počnite sa pretraživanjem materijala koji će vam koristiti pri izradi rada.

Nakon ovog koraka, morate odbraniti rad. Za izradu funkcionalne i dopadljive prezentacije koristite http://www.prezi.com/, online alat za izradu jedinstvenih prezentacija. Registracija je takođe besplatna i jednostavna. Više nema prepreka dobro odradjenom naučnom radu.

Organizacija je pola posla

 

Da bi sve obaveze oko naučnog procesa, učenja i finalizacije znanja protekle bez muke, glavna odlika svakog uspešnog učenjaka je organizacija. Adresa http://www.rememberthemilk.com/ pomoći će vam oko organizacije vremena i zadataka koje treba izvršiti, a dostupna je i kao Android aplikacija. Tako da vaše beleške i zadatke možete poneti i sa sobom gde god da ste.  Naravno, sve je besplatno.

Učen čovek uvek u sebi ima bogastvo”

Latinska izreka

 

Inspiracija - izvori:

www.illusion.scene360.com/art/43462/storm-trooper-donald-duck-and-more/

http://www.spreeder.com/

http://lh5.ggpht.com/_A71f44bjXuw/S_VLIlppl6I/AAAAAAAAGt4/AlNmnS5HdFA/spreeder_thumb%5B2%5D.jpg?imgmax=800

http://www.crunchbase.com/assets/images/original/0022/2791/222791v2.png

http://www.isg.org.za/wordpress/wp-content/uploads/2012/04/Remember_the_Milk_Icon_by_moutzouris.jpg

http://www.rememberthemilk.com/

http://www.prezi.com/

http://www.highbeam.com/

Aktuelan: