Zarada na internetu: mit ili stvarnost?

Svakodnevno se susrećemo sa stranicama pod nazivom ,,Kako zaraditi na internetu“. Većina ovih stranica nudi nam zaradu tako što ćemo slati razne reklame na mejl prijateljima i poznanicima. Međutim, postoje i kreativni načini zarade. 

You Tube zarada

Poslednjih godina opšti je hit zarada na You Tube-u na osnovu pregleda vaših video snimaka. You Tube vam daje od 2 do 5 dolara na 1000 pregleda video snimka. Na primer, naša aktuelna pesma za Eurosong 2013. godine. na ovom sajtu ima 416.756 pregleda, pa bi You Tube donirao osobi koja je postavila ovaj video okvirno od 833 do 2083 dolara. Naravno uslov je da osoba koja postavlja video snimak ima autorska prava na snimak ili ima dozvolu za korišćenje tuđeg video materijala. Međutim, ovaj vid zarade zvanično još uvek nije dostupan u našoj zemlji.

Google AdSense

Google oglasi su takođe veoma popularni. Međutim, da bi na ovaj način zaradili morate imati svoj, veoma posećen sajt.

Google na ovaj način  reklamira druge sajtove koji su slični po temi sa vašim sajtom. Zakupci oglasa plaćaju Google-u reklamu na osnovu broja klikova na njihovu stranicu. Prosečno možete na ovaj način zaraditi oko 100 dolara mesečno, uz relativno dosta posećen sajt. Bitno je napomenuti da vi zarađujete samo na osnovu klikova na Google oglase, a ne na osnovu klikova na vaše stranice na sajtu.

Nakon izrade sajta, za ovaj vid zarade možete se prijaviti na sajtu https://www.google.com/adsense.

Google pregleda vaš sajt i ogdovara vam u roku od 72 sata da li odgovarate uslovima. Ako odgovarate, otvarate domen na kome će vam pristizati svakodnevne informacije o vašoj trenutnoj zaradi. Nakon što na svoj “račun” skupite minimum 100 dolara, Google vam šalje ček na kućnu adresu, i to bilo gde u Srbiji.

Više informacija na  http://adsense-srbija.blogspot.com

Koliko vredi vaš sajt?

Možete zaraditi i tako što ćete prodati svoj sajt nekom zainteresovanom kupcu. Postoji veliki broj sajtova koji na osnovu posećenosti vašeg sajta i popularnosti teme procenjuju koliko vredi vaš sajt. Naravno ovo su samo neke odokativne vrednosti i cifu ne treba shvatiti ozbiljno.

Primeri ovakvih sajtova:

Primera radi vrednost sajta naše škole prema sajtu  http://www.websiteoutlook.com/ je  $1416. Na sajtu  http://www.cubestat.com/  ta vrednost je $1,716.96

 

Inspiracija – izvori:

http://www.handelszeitung.ch/sites/handelszeitung.ch/files/imagecache/co...

http://www.shoemoney.com/gallery/d/5222-6/adsensecheck.jpg

http://video.blog.rs/blog/video/youtube/2010/02/24/jutjub-zarada-novca

http://www.kako-da.net/koliko-stvarno-vredi-moj-sajt/

http://www.savjetnica.com/wp-content/uploads/2012/12/zarada-na-internetu...

Tags: 
Aktuelan: 

Komentari

1

Komentar: 
NEOBUX jedan od najboljih sajtova za zaradu.Od kada sam otvorio nalog na Neobux-u pre nekoliko meseci, probao sam razne strategije kako bih povećao svoju zaradu. Koristeći ovu strategiju poslednja tri meseca, ali sam primetio veliki rast moje zarade na dnevnom nivou. Osoba koja mi je otkrila ovu strategiju zarađuje 30 dolara i više dnevno. Ono što sledi smatrajte da je najbolja strategija - ultimativna, da se od zarade sa 0 dolara dnevno dođe do minimalne zarade od 30 dolara na dan, bez apsolutno ni jednog potrošenog dolara u najkraćem mogućem vremenu. http://www.neobux.com/?rh=6B72756E6A61633136