ICT

Panel diskusija: "Izaberi svoj karijerni pravac u IT-ju"

Događaj će se održati 29. januara sa početkom u 18 časova u In Centru

"Pametan kofer" za bezbrižno putovanje

Spremate se za put i već razmišljate o ogromnoj gužvi i tome kako ćete vući tu tešku koferčinu za sobom kroz taj haos?

Po svemu sudeći, to uskoro više neće biti problem. Kofer će se vući sam pored vas. Bukvalno.

Budućnost dostave

Više od 90 procenata logističkog lanca je potpuno automatizovano. Jedino je „last mile“ – dostava primaocu – preostala da se vrši manuelno i može biti obavljena samo kada je primalac dostupan u određeno vreme na određenom mestu. Ovo je skup i zahtevan proces, gde troškovi neuspešne dostave (primalac nije kod kuće) su značajni. Kurirske službe gube novac i korisnici su nezadovoljni jer nisu dobili njihove pakete. 

Šta to budućnost donosi novcu?

Da li se već nazire budućnost novca i kakva je ona zaista? Da li plastične kartice i mobilne aplikacije polako stari dobri keš stavljaju u drugi plan?

Četvrta industrijska revolucija – šta nam to budućnost sprema?

Krajem 17. veka parna mašina je u potpunosti promenila život ljudi. Da li su tada mogli i da pretpostave da će svega par vekova kasnije robot početi da zauzima čovekovo mesto? Verovatno ste čuli za naziv četvrta industrijska revolucija, naziv koji je svuda oko nas, zapravo, revolucija koja se svake sekunde razvija i napreduje. I dok je jedni hvale i smatraju savršenim pokretačem ekonomije i industrijskog razvoja, drugi se kriju i nadaju da će nestati, stati i da ćemo se vratiti u stara dobra vremena kada se za robote nije znalo. Na kojoj ste vi strani? I znate li šta zapravo ovaj naziv označava?

Inovacije u finansijskom sektoru: računovođa u džepu

Kako vam se dopada ideja da imate svog ličnog računovođu u svom džepu? Nekoga ko će vam posle svake finansijske transakcije reći kako stoje stvari na vašem računu? Možda čak nekoga ko će vas upozoriti kada preterate sa potrošnjom? Zar ne bi bilo sjajno da vam neko kaže „no-no“ čim se uhvatite za te treće farmerke ili torbu ovog meseca? Meni zvuči odlično. Dakle, pripremite se. Na finansijskom tržištu je još jedna inovacija!

Inovacije u finansijskom sektoru: banka u džepu

Svet je suočen sa velikim promenama koje sa sobom neminovno donosi fenomen „Internet stvari“, pa su i banke prinuđene na jako velike investicije u razvoj svojih sistema i prilagođavanje promenama. Otvaraju li ta nova tehnološka dostignuća mogućnost da uskoro svoju banku i sve njene usluge nosimo sa sobom u džepu kuda god da krenemo?

Znate li koji su najvredniji svetski tehnološki brendovi u 2016. godini?

Ajfon (iPhone) ili Android? Ili ipak Vindouz (Windows)? Izbor je vaš, ali Epl (Apple) je najvredniji brend u 2016. godini sa procenjenom vrednošću od 178 milijardi dolara. Prati ga Gugl (Google) sa 133 milijarde dolara, a za njima kaska Majkrosoft (Microsoft) sa procenjenom vrednošću od skoro 73 milijarde dolara. Slede ih Samsung - 52 milijarde dolara, Intel - 37 milijardi dolara, a zatim Fejsbuk (Facebook) - 33 milijarde i Cisko (Cisco) - 31 milijarda dolara.

Microsoft i XBox kreiraju novo iskustvo u strimovanju igrica

Za sve koji su kreativni i žele da uživaju, mogu početi igru, dok ih gledaoci preko ekrana prate, bez obzira gde se nalaze.

Pages

Subscribe to ICT